20-Rommelgebergte-mijnplekje-21mei2012_panoramaDEKALU-149CM
Het fotoboek ‘Veranderend Winterswijks Landschap’
van schrijver Frans Tolsma en fotograaf Hans Hendriks.

Het boek is een eerbetoon , of beter nog, een ode aan de grote diversiteit van het buitengebied rond Winterswijk.

Het is een boek dat je regelmatig weer pakt om nog eens de foto’s te bekijken en de teksten te lezen. Dat bewijst dat het toch een kunstzinnige samenwerking is geweest.

Hans Hendriks, fotograaf, in 1951 in Winterswijk geboren en na 50 jaar weer terug gekomen in Winterswijk. Hij heeft zich verdiept in de cultuurhistorie en in de geologische geschiedenis van Winterswijk. En vervolgens vastgelegd in panoramafoto’s wat anno nu nog in beeld te vangen is van lang vervlogen tijden.

Frans Tolsma, schrijver, is net als Hans na zijn pensionering terug gekomen naar zijn geboorteplaats WInterswijk. Hij heeft een aantal boeken op zijn naam staan en schrijft op een Tolkien achtige wijze. Hij zocht landschapsfoto’s van Winterswijk om zich te laten inspireren als schrijver.

Een mooie samenwerking. Hans kende Frans niet en was blij verrast met de eerste teksten van Frans. Poëtisch, beschouwend met altijd humor, echte poëtiche literatuur. Een prachtige ondersteuning , waardoor je weer heel anders naar de foto’s kunt kijken. Mooi materiaal om samen een boek voor de echte liefhebber van te maken.

Veranderend Winterswijks Landschap

Het fotoboek 'Veranderend Winterswijks Landschap' van schrijver Frans Tolsma en fotograaf Hans Hendriks is in de aanbieding voor €7,50 per stuk, exclusief eventuele verzendkosten van €4,10